Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 777 και ανέρχεται σε 19.580, ενώ η χώρα έφτασε στους 2.101 νεκρούς.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ συνεχίζεται η επιβραδυντική τάση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στην Ολλανδία.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 234 και ανέρχονται σε 2.101, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Ινστιτούτου Υγείας της Ολλανδίας, παρότι υπογράμμισε ότι ο αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα περιλαμβάνει ορισμένους ασθενείς που πέθαναν το Σαββατοκύριακο και ο θάνατός τους αναφέρθηκε αργότερα.
Σχεδόν 3.900 νεκροί στο Ιράν
O νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει σχεδόν 3.900 θανάτους στο Ιράν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνουν πτώση του αριθμού του νέων κρουσμάτων για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.
Εκατό τριάντα τρεις νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, δήλωσε ο Κιάνους Τζαχανπούρ, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.
Το σύνολο των νεκρών από την πανδημία στο Ιράν ανέρχεται πλέον σε 3.872 νεκρούς, με τη χώρα να είναι η πλέον πληγείσα στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, 2.089 νέα κρούσματα καταγράφθηκαν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος που έχει επιβεβαιωθεί από την κορύφωση με τα 3.111 νέα κρούσματα σε διάστημα μίας ημέρας που καταγράφηκαν την 31η Μαρτίου.
Από τον Φεβρουάριο και τα πρώτα διαγνωσθέντα κρούσματα, το Ιράν έχει καταγράψει 62.589 κρούσματα της νόσου Covid-19.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, 3.987 ασθενείς βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την έναρξη της επιδημίας στο Ιράν, 27.039 ασθενείς, που νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί και παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ η χώρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 211.000 διαγνωστικά τεστ.
Την ίδια ώρα, μέλος της Εθνικής Ομάδας στη Μάχη κατά του Κορονοϊού του Ιράν, ο Χάμιντ Σούρι τοποθετεί τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα των 83 εκατομμυρίων κατοίκων σε «περίπου 500.000», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Πολλοί άνθρωποι με ηπιότερα συμπτώματα δεν έχουν καταγραφεί» είπε χθες ο Σούρι.
Η Ρωσία πραγματοποιεί ημερησίως 61.000 τεστ κορονοϊου
Η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιεί ημερησίως, φθάνοντας τις 61.000, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσική Ομοσπονδία Μελίτα Βουϊνόβιτς, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.
Κατά την άποψη της εκπροσώπου του ΠΟΥ, τα τεστ θα συμβάλουν πράγματι στο να εντοπισθούν όχι μόνο όσοι έχουν νοσήσει ή τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, αλλά και οι δυνητικοί φορείς του κορονοϊού, άτομα δηλαδή καθ’ όλα υγιή που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες.
Η Βουϊνόβιτς προσέθεσε ότι τεστ που γίνονται «κατά παραγγελία» θα βοηθήσουν ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις «κρυφές διαδρομές» του κορονοϊού.
Νωρίτερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει ότι στην Ρωσία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 795.000 τεστ νέου τύπου.
Από τις 6 Απριλίου οι κάτοικοι της Μόσχας και των περιχώρων της μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο μοριακής διάγνωσης της Rospotrebnadzor για να κάνουν το τεστ εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού. Νωρίτερα η επικεφαλής του Κέντρου μοριακής διάγνωσης Ελένα Τιβάνοβα, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος του τεστ χωρίς να υπολογισθούν τα μεταφορικά σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει κατ’ οίκον, ανέρχεται στα 1.250 ρούβλια (περίπου 15 ευρώ).
Η Ελβετία εργάζεται σε σενάρια για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων
Η πρόεδρος της Ελβετίας δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε διάφορα σενάρια για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα «όταν έρθει η ώρα», αλλά ότι η κατάσταση απέχει «πολύ μακριά από το φυσιολογικό».
«Διάφορα υπουργεία εργάζονται σε διαφορετικά σενάρια για τη χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε η Σιμονέτα Σομαρούγκα, προσθέτοντας ότι θα ληφθεί απόφαση από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και ότι θα γίνει σταδιακά. «Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το φυσιολογικό», πρόσθεσε.
Κλειστά πάνω από 950 ξενοδοχεία στη Βιέννη
Συνολικά 958 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 και το Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης εκφράζει σήμερα φόβους ότι αρκετές από αυτές δεν πρόκειται να ξανανοίξουν, τη στιγμή που ο βιεννέζικός Οργανισμός Τουρισμού προετοιμάζεται ήδη για την εποχή μετά τον κορονοϊό.
Η οδηγία του υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας τους, αφορά το σύνολο των σχεδόν 16.000 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε όλη την Αυστρία, ισχύει μέχρι τις 23 Απριλίου και σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η κάθε είδους τουριστική χρήση τους, ενώ υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως επαγγελματικοί λόγοι ή επείγουσα ανάγκη καταλύματος.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Βιέννης έφθανε στο 80-90%, με την έναρξη της ματαίωσης πτήσεων η πληρότητα μειώθηκε στο 5% και σήμερα βρίσκεται στο μηδέν.
Καθώς, όπως επισημαίνεται, σε ποσοστό 92% οι πελάτες των ξενοδοχείων είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, μέχρι να επιτευχθούν και πάλι κινήσεις ταξιδιωτών στα προ κορονοϊού επίπεδα θα πρέπει να περάσουν όχι εβδομάδες ή μήνες, αλλά ολόκληρα χρόνια, όπως δείχνουν οι εμπειρίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη το 2001 ή τη δημοσιονομική κρίση του 2008.
Όπως τονίζει ο Ντομινίκ Σμιντ, ο επικεφαλής του ξενοδοχειακού κλάδου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης, ο κλάδος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ελεύθερη πτώση και υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα επιβιώσουν μετά το τέλος της κρίσης, ωστόσο πρέπει να χαιρετιστεί η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Αυστρία για να προστατευτούν τόσο οι επισκέπτες όσο και το προσωπικό.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βιέννης Νόρμπερτ Κέτνερ υπολογίζει ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα μπορέσει να υπάρξει μία σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και το φθινόπωρο ελπίζει να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά, κάτι που, όπως παρατηρεί, θα εξαρτηθεί βέβαια από την αποκατάσταση των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι σκληρό είναι το πλήγμα για τη Βιέννη εξαιτίας της ακύρωσης ή της αναβολής συνεδρίων, καθώς μέσα στο υπόλοιπο του 2020 ήταν προγραμματισμένα πάνω από 13 διεθνή συνέδρια με τουλάχιστον 5.000 συμμετέχοντες στο καθένα από αυτά.
Κάποια μπορούν να αναβληθούν, ωστόσο ο νέος χρόνος πραγματοποίησης τους θα βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνον των συνεδρίων που είναι προγραμματισμένα για το 2021.
Ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βιέννης σημειώνει ότι οι καθιερωμένες γι’ αυτή την εποχή ανά τον κόσμο εκδηλώσεις προβολής του βιεννέζικου τουρισμού δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ωστόσο, όπως προσθέτει, η Βιέννη είναι επιτυχώς παρούσα στον ψηφιακό κόσμο και, καθώς οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν και πάλι, είναι σημαντικό να υπάρχει αυτού του είδους η διαφημιστική εκστρατεία.