Στην καρδιά του Σαν Φρανσίσκο, στον 50ό όροφο ουρανοξύστη, βρίσκεται το νέο στρατηγείο της διεθνούς τεχνολογικής φίρμας Salesforce.

Salesforce Tower Sky Office λένε τα νέα της γραφεία και είναι ένας υπερμοντέρνος χώρος άνω των 900 τ.μ. με θέα σε όλη τη μητρόπολη.

Μέσα από τα διαφανή αυτά όρια ανοίγεται ένας άνετος και φιλικός χώρος που έχει στο κέντρο τις αίθουσες συσκέψεων και την υπέροχη ξύλινη κουζίνα.

Το πελώριο εσωτερικό στεγάζει προσωπικά γραφεία, ανοιχτούς επαγγελματικούς χώρους και ένα μεγάλο conference room στην περίμετρο.

Η αρμονία του χώρου βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία του περάσματος από τους κοινόχρηστους στους ατομικούς χώρους, με το βάρος να έχει δοθεί στο εμείς.

Όσο για την αισθητική, κυριαρχεί η μινιμαλιστική παλέτα με το ξύλο βελανιδιάς, το μέταλλο και το δέρμα. Κι όλα αυτά να τυλίγονται μέσα σε δεκάδες μέτρα γυαλιού.

Όπως δήλωσε ο εμπνευστής του χώρου, το γραφείο Feldman Architecture, ο στόχος ήταν η αίσθηση πως ο υπάλληλος βρίσκεται στο σπίτι του. Και το πέτυχε με έναν καθαρό και casual σχεδιασμό, που μπορεί ωστόσο να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό…