Ανοιχτές απειλές κατά της Ολλανδίας εξαπολύουν οι Ταλιμπάν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική της ενάντια του Ισλάμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο δυτικό και βόρειο Αφγανιστάν στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, δηλώνει πως «εάν η Ολλανδία εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, είναι βέβαιο ότι θ’ αποτελέσει στόχο επίθεσης από ισλαμιστική οργάνωση».

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Πέμπτη υπό τον φιλελεύθερο Μαρκ Ρούτε, είναι ένας κεντροδεξιός συνασπισμός μειοψηφίας που απαρτίζεται από τους φιλελεύθερους και τους χριστιανοδημοκράτες, με την κοινοβουλευτική στήριξη του αντι-ισλαμικού RVV. Σε αντάλλαγμα, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε αυστηρότερη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς και κυρίως την απαγόρευση της μπούρκας.

Αναφερόμενος μάλιστα στον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος (ΡVV) του Γκέερτ Βίλντερς, ο Μουτζαχέντ τόνισε ότι εάν ο καταφέρει να «χειραγωγήσει» το ολλανδικό Κοινοβούλιο για να ψηφιστούν νέοι αντι-ισλαμικοί νόμοι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μουσουλμάνοι άλλων χωρών θα προχωρήσουν σε ενέργειες για να βοηθήσουν τους αδελφούς τους μουσουλμάνους».

Ο Γκέερτ Βίλντερς ζητεί την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.