Ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, 71 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, βγήκε από την καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αφού συμβουλεύτηκε τον γιατρό του, βγήκε τώρα από την καραντίνα» , ανακοίνωσε το Clarence House, η επίσημη κατοικία του.
Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου.
«Εργάζεται στο εξής τηρώντας τις παρούσες συστάσεις της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα», διευκρίνισε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Daily Mail για τον βασιλικό οίκο Ρεμπέκα ‘Ινγκλις στον λογαριασμό της στο Twitter.
Η καραντίνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διήρκησε επτά ημέρες για τον Κάρολο. Όσο για τη σύζυγό του Καμίλα, θα παραμείνει σε καραντίνα έως το τέλος της εβδομάδας, παρότι το τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.
«Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να συγκαλεί συνεδριάσεις και να ασκεί τα καθήκοντά του, ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης και των γιατρών», έγραψε η δημοσιογράφος.
Αναζητούνται εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες για να προσφέρουν βοήθεια στα προσωρινά νοσοκομεία
Τα προσωρινά νοσοκομεία της Βρετανίας αναζητούν εθελοντές από αεροπορικές εταιρείες, απευθύνοντας πρόσκληση στα μέλη του προσωπικού καμπίνας, καθώς τα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για παροχή πρώτων βοηθειών και τον ψύχραιμο τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζονται τους επιβάτες, προκειμένου να βοηθήσει.
O 23χρονος Άσλεϊ Μπράουν θα αλλάξει σύντομα τη στολή του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας EasyJet με τη μπλε προστατευτική στολή, αφού δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει στη μάχη που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανάις (NHS) ενάντια στον κορονοϊό.
Η εκπαίδευσή του στις πρώτες βοήθειες και η διαπίστευση ασφαλείας που διαθέτει σημαίνουν ότι μπορεί να προσφέρει σε ένα άκρως στρεσογόνο περιβάλλον.
«Όταν βρίσκεσαι στα 38.000 πόδια και κάτι πάει στραβά, που δεν γίνεται συχνά, αλλά προφανώς, ιδίως στην παροχή ιατρικής βοήθειας, τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά, τότε πρέπει να σκέφτεσαι αμέσως» πώς θα αντιδράσεις, εξηγεί ο Μπράουν.
Η Βρετανία φτιάχνει τρία νέα νοσοκομεία στο Λονδίνο, το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, στα οποία θα δώσει το όνομα της πρωτοπόρου στη νοσηλευτική Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση των ασθενών Covid-19, ωστόσο χρειάζεται επιπλέον προσωπικό.
Η EasyJet έστειλε επιστολή σε 9000 υπαλλήλους της, και η Virgin Atlantic σε περίπου 4.000, για να τους ζητήσει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να προσφέρουν τη βοήθειά τους εθελοντικά, σε μια χρονική περίοδο, όπου δεν μπορούν να εργαστούν στις κανονικές δουλειές τους, αφού ο τομέας των αερομεταφορών έχει «παγώσει».
Το NHS αναφέρει ότι οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και θα βοηθήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αλλάζουν, για παράδειγμα, σεντόνια στα κρεβάτια και σε άλλα μη κλινικά καθήκοντα.
Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο να εκτεθεί στον ιό δουλεύοντας στα νέα νοσοκομεία, ο Μπράουν επισημαίνει ότι η ανησυχία θα φωλιάζει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως αυτό δεν διαφέρει από την κανονική δουλειά του.
«Στη δουλειά που κάνω, πρέπει να σκέφτομαι για την ασφάλεια κάθε μέρα» απαντά.