Τα κρούσματα κορονοϊού στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 35% τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον έχουν καταγραφεί 798 άνθρωποι με τον ιό.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 31 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, 32.771 άνθρωποι έχουν περάσει από ιατρική εξέταση για τον νέο ιό στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Αναστέλλονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Κύπρο

Αναστέλλονται τελικά όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Κύπρο μέχρι το τέλος Μαρτίου, παρά τις διευθετήσεις που έγιναν για προβολή των αγώνων της Α΄ Κατηγορίας από το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Ομοσπονδία στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αξιολογώντας τα δεδομένα που συνεχώς διαφοροποιούνται, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γιώργου Κούμα, αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών της διοργανώσεων, όλων των ηλικιών, όλων των Κατηγοριών στην Κύπρο.

Η τελική απόφαση λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με την UEFA και τις αρχές της Κύπρου και αφού προηγήθηκε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Προτεραιότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών καθώς και όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η απόφαση που έχει ληφθεί.

Η απόφαση για αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν όποτε κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, η ΚΟΠ απευθύνει έκκληση προς όλα τα Σωματεία για περιορισμό των προπονήσεων και άλλων δραστηριοτήτων τους. «Είμαστε βέβαιοι πως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και ακολουθώντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις οδηγίες των αρμοδίων, η κοινωνία μας θα βγει νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια», καταλήγει η ΚΟΠ.

Κλείνουν ένα – ένα τα σχολεία στη Γερμανία

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βαυαρίας, της Κάτω Σαξονίας, του Ζάαρλαντ και της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσαν σήμερα ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα τον Απρίλιο.

Η Βάδη-Βυρτεμβέρη είναι το ένατο κρατίδιο το οποίο ανακοινώνει επισήμως το κλείσιμο όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων. Τα υπόλοιπα είναι η Βρέμη, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Ρηνανανία-Παλατινάτο, το Σλέσβιχ-Χόλσταιν, Μεκλεμβούργο-Προπομερανία.

Σε ορισμένα κρατίδια έχουν κλείσει είτε μόνο τα νηπιαγωγεία, είτε έχουν κλείσει σχολεία μόνο σε ορισμένες περιοχές τους, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των υπολοίπων. Το κρατίδιο του Βερολίνου ανακοίνωσε πάντως το σταδιακό τους κλείσιμο από τη Δευτέρα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλία και της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα συζητήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους κατά την διάρκεια της μέρας εάν θα λάβουν και άλλα μέτρα. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς όλων των ομόσπονδων κρατιδίων. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ η Μέρκελ έκανε λόγο «για την μεγαλύτερη δοκιμασία εδώ και 50-70 χρόνια»

Στα 45 τα κρούσματα στη Ρωσία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 11, με αποτέλεσμα να φθάσει συνολικά τα 45, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μεταξύ των 45 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, οι 42 είναι Ρώσοι πολίτες, οι δύο Κινέζοι πολίτες και ένας είναι Ιταλός πολίτης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι τα 11 νέα κρούσματα είναι άτομα που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία.

Από τα 11 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα 5 καταγράφηκαν στην Μόσχα, ένα κρούσμα στην περιφέρεια της Μόσχας, 3 στην Αγία Πετρούπολη, ένα στην περιοχή του Λένινγκραντ και ένα στην περιοχή της Περμ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την επιδημιολογική έρευνα, οι 11 αυτοί πολίτες, είχαν επισκεφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία, ενώ ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε νοσήσει νωρίτερα από τον κορονοϊό.

Στην Αγία Πετρούπολη οι αρχές απαγόρευσαν, εξαιτίας του κορονοϊού, την διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα, στις οποίες η συμμετοχή υπερβαίνει τα χίλια άτομα, ενώ αναβάλλονται διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων συνέδρια και φόρουμ, η διεξαγωγή των οποίων μετατίθεται για το φθινόπωρο.

Η Czeck Airline Startwings διακόπτει τις πτήσεις της από και προς την Τσεχία

Η αεροπορική εταιρεία Czeck Airline Startwings/Czeck Airlines ανακοινώνει την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Δημοκρατία της Τσεχίας, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Ο όμιλος διευκρίνισε ότι οι πτήσεις θα διακοπούν σταδιακά ανάμεσα στην σημερινή ημέρα της 13ης Μαρτίου και την 16η Μαρτίου.

Η διακοπή θα ισχύσει όσο διαρκούν τα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια.