Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σιάτλ αυξήθηκε σήμερα στα 39, εκ των οποίων 10 θάνατοι, από 27 κρούσματα και εννέα θανάτους που ήταν μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Υγείας της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Οι εννέα θάνατοι στην κομητεία Κινγκ και ένας ακόμη στη γειτονική κομητεία Σνόχομις είναι οι μόνες ανθρώπινες απώλειες που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από την αναπνευστική λοίμωξη. Και τα 39 κρούσματα καταγράφονται σε αυτές τις δύο κομητείες της περιοχής Πάτζετ Σάουντ, γεγονός που τη καθιστά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ιού Covid-19 που έχει εντοπιστεί έως τώρα από το σύστημα δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Στοκχόλμη, όπως ανέφεραν απόψε οι τοπικές αρχές, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 52.

«Άλλοι 16 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19… Οι προσβληθέντες νοσηλεύονται στην απομόνωση για να περιοριστεί ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας της Στοκχόλμης.

Το πώς προσβλήθηκαν οι τέσσερις από τους ασθενείς αυτούς παραμένει υπό διερεύνηση, αφού δεν φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μολύνθηκαν στο εξωτερικό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Γαλλία ανέρχονται πλέον σε 285, δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από χθες καταγράφηκαν 73 νέα κρούσματα στη χώρα.

Ο Σαλομόν τόνισε πως ο αριθμός των θανάτων από τον ιό παραμένει στους 4, ενώ 15 άνθρωποι νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δύο νεκροί στη Βαγδάτη και το Κουρδιστάν, στους 34 οι ασθενείς – Κλειστά σχολεία, κινηματογράφοι

Ιρακινοί πέθαναν σήμερα από τον νέο κορονοϊό, ο ένας στο Ιρακινό Κουρδιστάν και ο άλλος στο Βαγδάτη, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που καταγράφονται στο Ιράκ.

Το ένα από τα θύματα ήταν ένας 70χρονος ιμάμης από την πόλη Σουλεϊμανίγια. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ήδη καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και είχε τεθεί σε καραντίνα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ιμάμης είχε συναντηθεί πρόσφατα με Ιρακινούς που επέστρεψαν από το γειτονικό Ιράν.

Στη Βαγδάτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι ένας άνθρωπος πέθανε στην πρωτεύουσα ενώ άλλοι 34 έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς αυτοί είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Το Ιράκ φοβάται κυρίως μήπως ξεσπάσει επιδημία στους ιερούς τόπους όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί σιίτες, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Ιράν. Τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών απαγορεύτηκαν και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κινηματογράφοι και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο πολλά καφενεία και εστιατόρια γεμίζουν από κόσμο τα βράδια στην πρωτεύουσα.

Στη Σουλεϊμανίγια, οι θρησκευτικές αρχές απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.