Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν συλληφθεί για την έκρηξη βόμβας σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Ρανγκούν στη Μιανμάρ, από την οποία τραυματίστηκε μια Αμερικανίδα.

«Ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα, ένα ξυπνητήρι ήταν συνδεδεμένο στον μηχανισμό της», δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός αυτός που είχε μεταβεί τη νύχτα στο σημείο της έκρηξης μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Traders.

Η χώρα έχει συγκλονιστεί τις τελευταίες ημέρες από σειρά μυστηριωδών εκρήξεων αυτοσχέδιων μηχανισμών που προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη.

Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν είναι και ο προηγούμενος ένοικος του δωματίου του ξενοδοχείου Traders που ήταν ο στόχος, σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή. «Ο άνδρας που διέμενε στο δωμάτιο πριν από την αμερικανική οικογένεια συνελήφθη γιατί υπάρχουν υποψίες σε βάρος του. Συνελήφθη στο νοτιοδυτικό κρατίδιο Μον νωρίς σήμερα το πρωί, αλλά είναι πολύ νωρίς να λεχθεί πως αυτός τοποθέτησε τη βόμβα», διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.

Την Παρασκευή ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν και ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε σε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ξενώνα της πόλης Ταουνγκού, 65 χλμ. από την πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο ακόμη μηχανισμοί εξερράγησαν την Κυριακή στη Ρανγκούν: ο ένας σε στάση λεωφορείου και ο δεύτερος ήταν τοποθετημένος κάτω από φορτηγό. Ο τελευταίος προκάλεσε τον τραυματισμό δύο εφήβων, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί επίσης βρέθηκαν τη Δευτέρα στη Ρανγκούν και στο Μανταλάι, σύμφωνα με τον στρατηγό Μιν Αούνγκ της υπηρεσίας πληροφοριών και ασφαλείας της εθνικής αστυνομίας.

Επιπλέον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε εστιατόριο και κοντά σε μια παγόδα στην περιοχή Σαγκάινγκ, δήλωσε ο στρατηγός Αούνγκ σημειώνοντας ότι οι αρχές ξεκινούν από την αρχή πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβα. «Είναι ακόμη πολύς νωρίς να πούμε ποιος ευθύνεται για τις ενέργειες αυτές», επανέλαβε σήμερα.