Στα σχέδια για τη Μέση Ανατολή εστίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του σήμερα, Τετάρτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αναφέροντας πως «κανένα δεν είναι τέλειο».

«Εκείνο, όμως που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει το θετικό ότι είναι μια λύση δύο κρατών και θα πρέπει να εξεταστεί από τους ηγέτες των Παλαιστινίων» είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Κανένα ειρηνευτικό σχέδιο δεν είναι τέλειο, αλλά αυτό εδώ έχει το θετικό μιας λύσης δύο κρατών, είναι μια λύση δύο κρατών, θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα τόσο του Ισραήλ όσο και του παλαιστινιακού λαού», συμπλήρωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο βρετανικά ΜΜΕ.

Τον χάρτη που σκιαγραφεί το προτεινόμενό του σχέδιο για τη Μέση Ανατολή τον δημοσίευσε ο ίδιος ο Ντ. Τραμπ στο Twitter. 

Ο χάρτης εμφανίζει εδάφη υπό παλαιστινιακό έλεγχο σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Όχθης, που θα είναι όμως πλήρως περικυκλωμένα από το Ισραήλ, με οδικές προσβάσεις στην Ιορδανία.

Οι εβραϊκοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη τίθονται υπό ισραηλινό έλεγχο, όπως ολόκληρη η κοιλάδα του Ιορδάνη.

Η περιοχή νότια της Γάζας στην έρημο Νεγκέβ θα μεταφερθεί στον έλεγχο των Παλαιστινίων ενώ ένα τούνελ θα συνδέει την Λωρίδα της Γάζας με τη Δυτική Όχθη.