Συνεχίστηκαν, για δεύτερη ημέρα, οι αναταραχές έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετά και τη χθεσινή απόπειρα εισβολής, που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «έργο τρομοκρατών».

Χθες Τρίτη, η εξωτερική περίμετρος της πρεσβείας κατακλύστηκε από διαδηλωτές οργισμένους από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά μιας υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης, της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, σε πέντε σημεία σε Ιράκ και Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 μέλη της.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν την τρομοκρατική οργάνωση για μία σειρά από επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

Σήμερα διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο κτήριο, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια να τους διαλύσουν.

Στη διάρκεια της νύχτας οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές έξω από την πρεσβεία και σήμερα το πρωί έφερναν προμήθειες σε τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη και στρώματα αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχεδίαζαν να παραμείνουν επί μακρόν.