Άλλες εποχές θύμισε το Βελιγράδι όταν ανεγκέφαλοι διαδηλωτές ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων προσπάθησαν να εμποδίσουν την Πορεία Υπερηφάνειας – Belgrade Pride της οργάνωσης LGBT. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω διαδηλωτές χρησιμοποιώντας πέτρες και σιδερολοστούς επιτέθηκαν εναντίων των αστυνομικών σε διάφορα σημεία, γύρω από το κέντρο της πόλης με βασικό στόχο να εισβάλουν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν η πορεία. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και κατάφερε να διασφαλίσει τελικά την ομαλή εξέλιξη της Πορείας Υπερηφάνειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις συμπλοκές τραυματίστηκαν 58 άτομα εκ των οποίων 48 αστυνομικοί ενώ και οι υλικές ζημιές μετράνε κατεστραμμένα αυτοκίνητα, λεωφορεία, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, αναποδογυρισμένους κάδους απορριμμάτων, κατεστραμμένους οδικούς σηματοδότες κ.λ.

Μια από αυτές τις ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκε και με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (DS) με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο ισόγειο του κτιρίου. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και έτσι δεν επεκτάθηκε στους επάνω ορόφους όπου βρισκόταν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι του Κόμματος. Επιθέσεις δέχθηκαν και τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος(LDP)

Αυτή τη στιγμή οι συμπλοκές είναι περιορισμένης έντασης και η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει κάποιες μικρότερες ομάδες ακροδεξιών που συνεχίζουν να προκαλούν επεισόδια.

Ενημερωτικά να πούμε ότι η Πορεία Υπερηφάνειας ξεκίνησε στις 11 τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα με πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό πάρκο της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, γκέι, λεσβίες αλλά και υποστηρικτές, όπως πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών διαδήλωσαν κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Επιπλέον συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Athens Pride.