Περίπου 440 καταστήματα ιατρικής κάνναβης βάζουν λουκέτο στην πόλη του Λος Άντζελες έπειτα από καταγγελίες των περιοίκων για ύποπτη δραστηριότητα με τον κόσμο που μπαινοβγαίνει.
Το 1996 η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη αμερικανική πολιτεία που επέτρεψε τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς και από το 2003 επιτρέπει την καλλιέργεια και την πώλησή της με ιατρική συνταγή. Το χόρτο αποδεδειγμένα ανακουφίζει από τους πόνους και τη ναυτία, κυρίως στην περίπτωση των ασθενών με καρκίνο.

Έκτοτε, όμως, περίπου 1.000 καταστήματα κάνναβης άνοιξαν στην πόλη και οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι πελάτες δεν είναι μόνο ασθενείς. Τον Ιανουάριο, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό τους κάτω από τα 187 καταστήματα, εξηγεί το πρακτορείο Reuters.
Τα νόμιμα καταστήματα δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε σχολεία, πάρκα, βιβλιοθήκες και σχολεία.
Η επιχείρηση-σκούπα της Δευτέρας είχε στόχο την εφαρμογή της απόφασης έπειτα από μια πεντάμηνη περίοδο προσαρμογής.
Ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον Νοέμβριο: Η πολιτεία της Καλιφόρνια (στην οποία βρίσκεται το Λος Άντζελες) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κατοχής και χρήσης μικρών ποσοτήτων κάνναβης, ακόμα και για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πηγη: Newsroom ΔΟΛ