Οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικού υλικού, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

«Τις τελευταίες ημέρες του συνεχούς βομβαρδισμού από το στρατό, η ήδη κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στις ανταρτικές συνοικίες της Χομς, έχει επιδεινωθεί σοβαρά», δήλωσε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

«Αντάρτες και πολίτες που έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες ημέρες πεθαίνουν λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού», πρόσθεσε.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η συνοικία Χαλντιγέ και η Παλιά Πόλη της Χομς, πολιορκούνται από το στρατό που εξαπέλυσε επίθεση στις 29 Ιουνίου για την ανακατάληψη των συνοικιών τις οποίες ελέγχουν αντάρτες στο κέντρο της πόλης. Ο στρατός πρόσφατα έλαβε ενισχύσεις από τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Αυτό που συμβαίνει στη Χομς αποτελεί μια παντελή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

«Οι γιατροί των πολιορκούμενων συνοικιών δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να φροντίσουν τους τραυματίες γιατί το περισσότερο υλικό χρησιμοποιήθηκε μετά τους μεγάλους βομβαρδισμούς. Ο αριθμός των τραυματιών καθημερινά είναι πολύ πιο μεγάλος απ’ ό,τι πριν από την επίθεση», δήλωσε ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 2.500 πολίτες έχουν αποκλειστεί στις συνοικίες που πολιορκεί ο στρατός.