Κάθε χρόνο από το 1982, το περιοδικό Forbes δημοσιεύει τη λίστα του με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.
Κι ενώ ονόματα όπως του Τζεφ Μπέζος, του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις τα τελευταία χρόνια, μόλις 2 μεγιστάνες της αρχικής λίστας εμφανίζονται κάθε με κάθε χρονιά στο Forbes 400!
Ο λόγος για τους Philip Anschutz και William Herbert Hunt, που ήταν ζάπλουτοι το 1982 και παραμένουν ακόμα και σήμερα. Ο Anschutz έφτιαξε τα λεφτά του στα πετρέλαια, τους σιδηροδρόμους, την κτηματομεσιτική και την ψυχαγωγία, ενώ ο Hunt παρέμεινε σταθερά στην πετρελαϊκή.
Το 1982 ο 42χρονος τότε Anschutz ήταν ο 7ος πλουσιότερος Αμερικανός με περιουσία «πάνω από 1 δισ. δολάρια» και το 2019 τον βρίσκει στο Νο 41, με περιουσία 11,4 δισ. δολαρίων. Ο 53χρονος (το 1982) Hunt, Νο 10 στην πρώτη λίστα του περιοδικού, έχει πέσει πια στη θέση 333 με τα 2,6 δισ. του.
Ο 79χρονος σήμερα Anschutz παραμένει πρόεδρος της Anschutz Entertainment Group, ιδιοκτησίας της οποίας είναι μεταξύ άλλων και το δημοφιλές φεστιβάλ Coachella. Ο ίδιος είναι το αφεντικό των Los Angeles Kings (χόκεϊ) και κατέχει το 1/3 των Los Angeles Lakers στο NBA, αλλά και του γηπέδου τους, Staples Center.
Ο δισεκατομμυριούχος από το Κολοράντο είναι βασικός χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών, ιδιοκτήτης δύο συντηρητικών εφημερίδων («The Washington Examiner» και «The Weekly Standard») και συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από πολλά στις ΗΠΑ.
Ο 10ος πλουσιότερος Αμερικανός το 1982 ζει στο Τέξας και διευθύνει τη μεγάλη πετρελαϊκή Petro-Hunt ως ένα από τα 15 παιδιά του θρυλικού αμερικανού βιομηχάνου H.L. Hunt.
Στα 90 του σήμερα, ο Hunt συνεχίζει να ελέγχει (με τα δυο του αδέλφια) τη μισή αγορά ασημιού παγκοσμίως, κάτι που τον έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 1980, με την κρίση στην αγορά του ασημιού.
Συνεχίζει ωστόσο να διαθέτει μια τεράστια συλλογή αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών νομισμάτων, αξίας 20 εκατ. δολαρίων (τελευταία εκτίμηση το 1990!)…