Ο Γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue έχει στο διαβατήριό του μία από τις πιο δύσκολες «βίζες» του κόσμου. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι φορές έχει ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα ο 47χρονος φωτογράφος και μάλιστα έχει καταγράψει τη… χαμογελαστή πλευρά των στρατιωτών της μυστικοπαθούς χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά μερικούς στρατιώτες. Οι περισσότεροι είναι νέοι και όταν είναι μακριά από τους ανώτερούς τους συμπεριφέρονται όπως οι νέοι σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου».

Σύμφωνα με τον Lafforgue, οι άνδρες στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα βλέπουν ποδόσφαιρο και τρελαίνονται για τους Messi και Ronaldo, όπως άλλωστε και οι νέοι όλου του κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην DailyMail, οι λήψεις του Lafforgue δείχνουν την «αθέατη» πλευρά του στρατού της Βόρειας Κορέας, όπου οι στρατιώτες χαμογελούν, παίζουν με αδέσποτα σκυλιά και διασκεδάζουν. Εικόνες δηλαδή που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε μέχρι σήμερα, αφού οι περισσότερες φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα προέρχονται από στρατιωτικές παρελάσεις και ασκήσεις.