Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στο Κόσοβο, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ σε Βελιγράδι και Πρίστιβα περί επικείμενης παραίτησης του Χάσιμ Θάτσι.

Επικαλούμενος πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού του Κοσόβου, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92, αναφέρει ότι, «ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει προβλήματα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, μετά την παραίτηση του προέδρου του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλει και ο ίδιος την παραίτησή του».

Στην κυβέρνηση του Κοσόβου συμμετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα του Θάτσι και η Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου (LDK), της οποίας ηγείται ο Φατμίρ Σεϊντίου.

Για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου γράφει και η εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε», παρουσιάζοντας ως αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται ο Θάτσι για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομείων.

Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες για την παραίτηση Θάτσι, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα, το αργότερο σε 45 ημέρες θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.