Στο πλαίσιο του στατιστικού λάθους φαίνεται να περιορίζεται η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης πολιτικής δύναμης στη Βουλγαρία λίγα 24ωρα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αφού δημοσκόπηση της εταιρείας «Σόβα Χάρις» για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού TV7 καταγράφει ουσιαστικά εκλογική «ισοπαλία» μεταξύ του μέχρι πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος GERB και της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα βασικά αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε, σήμερα, ο διευθυντής της εταιρείας Βασίλ Τόντσεφ, το κεντροδεξιό GERB δήλωσαν πως θα ψηφίσουν το 20,9% των ψηφοφόρων, ενώ τον αριστερό «Συνασπισμό για τη Βουλγαρία», με ηγετική δύναμη το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα το 20,4%.

Τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία εκτιμάται πως θα υπερβούν τον πήχη του 4% που θα τους δώσει το εισιτήριο για τη νέα Βουλή είναι – βάσει της ίδιας δημοσκόπησης – το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS) με 5,2% και το εθνικιστικό Ατάκα με 4%.

Εκτός Βουλής αφήνει η δημοσκόπηση το κίνημα Βουλγαρία για τους Πολίτες τής πρώην Επιτρόπου της ΕΕ Μεγκλένα Κούνεβα, που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 2,4% όσο και το συντηρητικό Τάξη, Νόμος και Δικαιοσύνη (RZS).

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει ακόμη ποσοστό 1,7% στους Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία (DSB), ενώ το VMRO και το Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας φαίνεται να συγκεντρώνουν ποσοστό 1,1% και 1% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Σόβα Χάρις», η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 63%.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη την περίοδο 2-7 Μαΐου, σε δείγμα 1.200 ατόμων από όλη τη βουλγαρική επικράτεια, δείχνει ακόμη πως σε περίπτωση που στη Βουλή εισέλθουν τελικά τέσσερα κόμματα, το GERB θα έχει 99 βουλευτές, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα 97, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών 25 και το Ατάκα 19.