Τον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ συνέλαβε η αστυνομία στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ. Ο Μουσάραφ οδηγήθηκε στο δικαστήριο και τελικά αφέθηκε ελεύθερος, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ. Δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης χθες εις βάρος του πρώην επικεφαλής του στρατού, που κατηγορείται για προδοσία στη διάρκεια της θητείας του.

Ο δικηγόρος του Μουσάραφ, Καμάρ Αφζάλ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο. «Σήμερα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών», δήλωσε στο Reuters ο Αφζάλ, ο οποίος συνόδευσε τον Μουσάραφ στο δικαστήριο.

Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Reuters ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας. «Αυτή τη στιγμή κατευθύνομαι προς το Ανώτατο Δικαστήριο για να καταθέσω έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης», είπε ο Κασούρι.

Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήταν αυτοεξόριστος ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους αξιωματούχους των εκλογικών αρχών.