Τη δέσμευση της Σερβίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία επανέλαβε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ίβιτσα Ντάσιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη Μόσχα.

Ο κ. Ντάσιτς, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών, δήλωσε – σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης – ότι υπάρχει δυναμική για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σειρά συμφωνιών θα υπογραφούν σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για το ρωσικό δάνειο που θα ενισχύσει τον σερβικό προϋπολογισμό.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας NIS και των προετοιμασιών για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», έχουν θετικές επιπτώσεις στη σερβική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως είπε μπορούν να βελτιωθούν.