Ο δίχρονος γιος του δολοφόνου ήταν το πρώτο θύμα στο μακελειό με τους 13 νεκρούς στη Σερβία που έγινε σήμερα το πρωί στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα της Σερβίας.

Ο 60χρονος Λιούμπισα Μπ. άνοιξε πυρ στις 5:30 το πρωί και αφού σκότωσε το γιο του στη συνέχεια με το όπλο στα χέρια ξεκίνησε από σπίτι σε σπίτι και σκότωσε 12 γείτονες και συγγενείς. Μετά πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Τα αίτια της δολοφονίας παραμένουν άγνωστα αν και σύμφωνα με το RTS ο 60χρονος ήταν ψυχοπαθής. Στο χωριό που βρίσκεται στο δήμο Μλαντένοβατς, σε απόσταση 60 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, έφθασε ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Μίλοραντ Βέλιοβτις, ο οποίος δήλωσε ότι 12 άνθρωποι ξεψύχησαν επί τόπου και ένας στο κέντρο υγείας του χωριού. Τρεις τραυματίες μάχονται για να κρατηθούν στη ζωή.

Η εκπρόσωπος του κέντρου επειγόντων περιστατικών Νάντα Ματσούρα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ο δράστης, η σύζυγός του και μία νεαρή γυναίκα.

«Τα θύματα είναι συγγενείς και γείτονες από πέντε οικογένειες. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα κίνητρα. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με κανέναν γιατί τα σπίτια είναι κλειστά» δήλωσε ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι γείτονες δήλωσαν πως ο δράστης δεν συμπεριφερόταν βίαια και δεν προκαλούσε προβλήματα.