Η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν «πολιτικά αδελφές ψυχές», και μαζί αντιμετώπισαν με σθένος τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε χθες η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν.

«Ο κόσμος έχασε μια πραγματική πρωταθλήτρια της ελευθερίας και της δημοκρατίας», είπε η Νάνσι Ρίγκαν, επισημαίνοντας την «πολύ ιδιαίτερη σχέση» ανάμεσα στη Θάτσερ και τον Ρίγκαν «κατά τη διάρκεια μιας από τις πλέον δύσκολες και κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας».

«Ο Ρόνι και η Μάργκαρετ ήταν αδελφές ψυχές στην πολιτική, είχαν δεσμευτεί υπέρ της ελευθερίας κι ήταν αποφασισμένοι να θέσουν τέρμα στον κομμουνισμό», ανέφεραν η Νάνσι Ρίγκαν σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Προεδρικό Ίδρυμα και Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η ίδια εξήρε την Θάτσερ για το ότι παρέμεινε σταθερή στις πεποιθήσεις της και συνέβαλε να σημειωθεί η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ρίγκαν αποκαλούσε την Θάτσερ «αγαπητή και έμπιστη φίλη», καθώς και «εμπνευσμένη και θαρραλέα σύμμαχο, στην οποία ο κόσμος οφείλει ευγνωμοσύνη».