Έντονες είναι οι φήμες στα γαλλικά ενημερωτικά σάιτ ότι η σύζυγος ήταν αυτή που «κάρφωσε» τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ολάντ, Ζερόμ Καουζάκ, για τους λογαριασμούς στην Ελβετία και στη συνέχεια στη Σιγκαπούρη.

Οι φήμες για τον Καουζάκ που διακήρυττε την πάταξη της φοροδιαφυγής ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και λίγο μετά άνοιξε έρευνα για το αν διατηρούσε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός, που παραιτήθηκε στις 19 Μαρτίου, αρνιόταν την ενοχή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κάνει «κοιτάζοντας στα μάτια» τον πρόεδρο Ολάντ και τους συναδέλφους του υπουργούς.

Όμως όταν εντοπίστηκε ο λογαριασμός, ο Ζερόμ Καουζάκ παραδέχτηκε την ύπαρξή του και παρέδωσε στις αρχές τα έγγραφα που τον αφορούν.

Ο Καουζάκ διαθέτει μεγάλη προσωπική περιουσία δεδομένου ότι ήταν πλαστικός χειρουργός πριν μπει στην πολιτική, ενώ γιατρός ήταν και η σύζυγός του.

Ο γαλλικός Τύπος βρίθει φημών ότι η σύζυγος έδωσε στις αρχές τις πληροφορίες για τους λογαριασμούς στο εξωτερικό, καθώς πριν τις εκλογές ο πρώην υπουργός την εγκατέλειψε για μία νεότερη γυναίκα…