Περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Μαΐου στη Βουλγαρία, δημοσκόπηση της Alpha Research που δόθηκε, σήμερα στη δημοσιότητα δίνει στο κεντροδεξιό κόμμα GERB ποσοστό 21,9% έναντι 17,4% του Σοσιαλιστκού Κόμματος. Τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει το εθνικιστικό κίνημα Ατάκα, αφού από μόλις 1,9% τον Ιανουάριο «εκτοξεύθηκε» στο 5,5% στα τέλη Μαρτίου.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το GERB αύξησε το προβάδισμά του από 2 σε 4,5 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, την ίδια περίοδο υπήρξε συρρίκνωση του ποσοστού υποστήριξης του κόμματος των Σοσιαλιστών κατά 1,5%.

Ωστόσο, το κόμμα που φαίνεται να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο είναι το εθνικιστικό Ατάκα, αφού από μόλις 1,9% τον Ιανουάριο «εκτοξεύθηκε» στο 5,5% στα τέλη Μαρτίου.

Με ποσοστό 4,8%, η θέση του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή, αν κι εμφανίζει μία γενικότερη πτωτική τάση σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Χαμηλότερη είναι, επίσης, η στήριξη των πολιτών στο κίνημα Βουλγαρία για τους Πολίτες της πρώην Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Μεγκλένα Κούνεβα, που από 5,6% τον Ιανουάριο «έπεσε» στο 3,9% τον Μάρτιο, διατηρώντας ωστόσο βάσιμες ελπίδες για είσοδό του στη βουλή ως πέμπτη σε ισχύ πολιτική δύναμη.