Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι ο πιλότος του δεύτερου Eurofighter της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, έπειτα από σύγκρουση στον αέρα με άλλο μαχητικό αεροσκάφος κατά την διάρκεια άσκησης, βρέθηκε νεκρός.

Την είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Πολεμική Αεροπορία με ανακοίνωσή της στο Twitter και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο πιλότος του τρίτου μαχητικού που συμμετείχε στην άσκηση, οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης του καθίσματός τους, ωστόσο μόνο ο ένας επέζησε και βρέθηκε λίγο αργότερα σε κορυφή δέντρου.

Στην περιοχή μεταβαίνει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συναντηθεί με τον Επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Ίνγκο Γκέρχαρτς, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου, Λόρεντς Καφιέ.

Επίσης, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο από τη στιγμή της πτώσης των αεροσκαφών μετά τη σύγκρουση, το οποίο προκαλεί σοκ. Κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις των ατόμων που το τράβηξαν.