Με αίμα βάφτηκε η προσπάθεια μιας οικογένειας Ρομά να γιορτάσει την έναρξη της Σαρακοστής χθες στη Βουλγαρία.

Τέσσερις νεκροί είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός της συμπλοκής, που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταξύ ενός πρώην στρατιωτικού, του 67χρονου Ιβάν Καλούκοφ και μελών οικογένειας των Ρομά.

Ο Καλούκοφ, που απεβίωσε χθες βράδυ στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας, έπειτα από αυτοτραυματισμό με πυροβόλο όπλο, φέρεται να εκνευρίστηκε όταν τα μέλη της οικογένειας των Ρομά γιόρταζαν την έναρξη της Σαρακοστής, έχοντας βάλει φωτιά σε ελαστικά και πηδώντας πάνω απ’ αυτήν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Ο 67χρονος σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, επιτέθηκε στον 26χρονο Κιρίλ και τον χτύπησε. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και αργότερα μπήκε στο τροχόσπιτο της οικογένειας και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ακαριαία ο 26χρονος και τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 28 ετών, η οποία πέθανε αργότερα, στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του, ο Καλούκοφ πυροβόλησε τον εαυτό του και τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, απεβίωσε. Σήμερα το πρωί απεβίωσε και μια ακόμα γυναίκα 56 ετών, που ήταν η μητέρα της 28χρονης που τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.