Κοινή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση Επιστροφής σαράντα έξι αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, στη χώρα καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή πέντε ευρωπαϊκών κρατών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τον συντονισμό και την οικονομική υποστήριξη της όλης επιχείρησης ανέλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός FRONTEX, ενώ διοργανώτρια χώρα ήταν η Αυστρία, με το αεροδρόμιο της Βιέννης να αποτελεί τον «σταθμό» μετεπιβίβασης όλων των αποστολών από τα κράτη που συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα, από τους σαράντα έξι (46) υπηκόους Γεωργίας που επέστρεψαν στη χώρα τους, με ειδική πτήση «charter» και προορισμό την Τυφλίδα, οι δεκαπέντε επεστράφησαν από την Αυστρία, τρεις από τη Γαλλία, επτά από τη Γερμανία, ένας από τη Σουηδία και είκοσι από την Ελλάδα, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, πραγματοποιούνται σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, ενώ το κόστος τους καλύπτεται με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.