Ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου, Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτήρισε «πρωτοφανή ποσοστά για τα κυπριακά δεδομένα» το 24,93%, που εξασφάλισε στις σημερινές εκλογές, παρόλο που αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο.

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη τους αντιπάλους του Αναστασιάδη και Μαλά, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι το επιτελείο του έδωσε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα, απέναντι, όπως είπε, «στο κατεστημένο και στους έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς».

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, η πορεία τώρα αρχίζει», υπογράμμισε ο κύριος Λιλλήκας, καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του. Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή , που του ανέθεσαν με την ψήφο τους οι πολίτες. «Θα στηρίξουμε», είπε, «κάθε πολιτική που προασπίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε πολιτική που προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και αντιστέκεται σε επιβουλές των ξένων. Πολιτικές, που υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας και εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και βρίσκονται στην λογική των μονομερών υποχωρήσεων, «θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους», κατέληξε.

Ο κ. Λιλλήκας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει ποιόν από τους κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, και κατά πόσο θα προχωρήσει στην δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.