Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη σύγκρουση του Ρουμάνου προέδρου με τον πρωθυπουργό. «Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου δεν έχει ούτε τη νομιμότητα ούτε το ενδιαφέρον να αγωνιστεί αυτή τη στιγμή για τη χώρα, καθώς η θητεία του οδεύει προς το τέλος της», υποστήριξε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.

«Τον επόμενο χρόνο λήγει η θητεία του και παρατήρησα ότι ήταν δυσαρεστημένος επειδή έχει απεμπλακεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων και θα είναι χαρούμενος, αν η Ρουμανία δεν ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Αυτά είναι μικρές αναστατώσεις ενόψει εκλογών. (…) Μιλάμε για καιρούς, όταν ο πρόεδρος δεν θα κατέχει πλέον το αξίωμα και δεν τον έχω δει να ενδιαφέρεται για τα τωρινά γεγονότα» δήλωσε ο κ. Πόντα στον τηλεοπτικό σταθμό Romania TV.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του κ. Μπασέσκου στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020.

Ο κ. Πόντε εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Μπασέσκου δεν θα πρέπει να παρουσιάζει ως επιτυχία τον ποσό των πόρων που θα διατεθούν για τη Ρουμανία, καθώς είναι χαμηλότερο από την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.