Σκληραίνει την στάση της απέναντι στις «εχθρικές δυνάμεις» της Δύσης η Βόρεια Κορέα, η οποία απείλησε την παγκόσμια κοινότητα με «πιο σκληρά μέτρα», από τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ( ή της Βόρειας Κορέας) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να λάβει ισχυρότερα μέτρα από μια πυρηνική δοκιμή για να αντιμετωπίσει τις κινήσεις πολεμικού πολέμου των εχθρικών δυνάμεων , οι οποίες έχουν γίνει όλο και πιο απροκάλυπτη», ανακοίνωσε κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, κάτι που ότι η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι είναι πρόβα για εισβολή. Σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, οι διεθνείς δυνάμεις, που είναι εχθρικές προς το κομμουνιστικό κράτος, οδηγούν την υπόθεση σε πυρηνικό πόλεμο, κάτι που τόσο η Ουάσιγκτον όσο και Σεούλ αρνούνται.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι ενέργειες που θα αναλάβει η Βόρεια Κορέα. Η Πιονγιάνγκ δεν είναι σε θέση να καταφέρει στρατιωτικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες- παρά τις απειλές- αλλά η Νότια Κορέα, σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι στο πεδίο βολής των (συμβατικών) πυραύλων της. Τον Ιανουάριο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε αυστηρότερες κυρώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος, κάτι που προκάλεσε την οργή της Πιονγιάνγκ.