Για να αντιμετωπίσει την «επιστράτευση» νέων μελών από τους νεοναζί η πόλη Σβέρτε δημιούργησε μία μέρα πρόληψης ειδικά για νέους. Πρώην νεοναζί μιλούν σε μαθητές για την προσωπική τους ιστορία.
Ο Ζάσα δεν θέλει αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα. 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του από οργανώσεις νεοναζί αισθάνεται ακόμα ότι απειλείται. Την Ημέρα Πρόληψης κατά των Νεοναζί μιλά σε μαθητές της πρώτης Λυκείου σε σχολείο της πόλης Σβέρτε κοντά στο Ντόρτμουντ στη Ρηνανία-Βεστφαλία: «Περνούσα όλη μου τη μέρα κάνοντας κόλαση τις ζωές των άλλων. Αυτό μου έδινε ένα αίσθημα ικανοποίησης. Με κάθε νέο θύμα αισθανόμουν και πιο σημαντικός».
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η σειρά δολοφονιών της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU τον συγκλόνισε. Δεν τον εξέπληξε, όμως, η ετοιμότητα για προσφυγή στη βία. Ο ίδιος διηγείται ότι όταν ήταν 19 ετών σκότωσε έναν άστεγο μαζί με ένα φίλο του. Ήταν σε κατάσταση μέθης και έτσι μετά από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και εξαψήφιο χρηματικό πρόστιμο.
«Η πραγματική μου τιμωρία δεν ήταν η φυλακή ή το πρόστιμο. Ήταν οι εφιάλτες και η σκέψη ότι είσαι δολοφόνος. Αυτή είναι η τιμωρία μου, η οποία ήταν όμως δίκαιη».
Ο Ζάσα συνειδητοποίησε στη φυλακή το σφάλμα του. Κατάφερε να αποχωρήσει από τους κόλπους των νεοναζί με τη βοήθεια της οικογένειάς του. Δέχθηκε πολλές απειλές ιδίως όταν αποφάσισε να κινητοποιηθεί με κάθε τρόπο κατά της ακροδεξιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς βίας, όπως στη σειρά ομιλιών που οργάνωσε το σχολείο του Σβέρτε. Στους μαθητές λέει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους μιας και οι νεοναζί αναζητούν συνεχώς νέους, οι οποίοι θα ασπαστούν την ιδεολογία τους. Τελειώνει τη διήγησή του με μια προειδοποίηση:
«Είμαι της άποψης ότι όλα όσα μου συνέβησαν θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα από σας. Ακόμη και κι αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε».