«Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης, που σημειώθηκε σήμερα έξω από χώρο λατρείας των Σούφι στο ανατολικό Πακιστάν, και είχε στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τον ναό.

Η έκρηξη, μία ημέρα μετά την έναρξη του Ραμαζανίου, έγινε κοντά στο Data Darbar, έναν από τους μεγαλύτερους χώρους λατρείας στη Νότια Ασία, σύμφωνα με το Reuters.

«Ήταν επίθεση κατά της αστυνομίας, με πολλούς νεκρούς και δεκάδες αστυνομικούς και πολίτες τραυματίες. Στόχος ήταν η αστυνομία» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Λαχώρης.

Η επίθεση σημειώνεται έπειτα από περίοδο σχετικής ηρεμίας στην πόλη, όπου κάποτε τέτοια περιστατικά ήταν σχεδόν καθημερινά.

Αρχικά δεν υπήρχαν στοιχεία για νεκρούς από την έκρηξη αλλά λίγο αργότερα η εφημερίδα Dawn έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

«Επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη, δεκαπέντε άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, ωστόσο στο παρελθόν επιθέσεις στους Σούφι έχουν εξαπολύσει σκληροπυρηνικοί σουνίτες μουσουλμάνοι.

(φωτογραφία αρχείου)