Να καταψηφίσουν τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές ζήτησε από τους εργαζόμενους ο Ράινερ Χόφμαν, ηγέτης της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) μιλωντας στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Λειψία.

«Αυτό που θέλει η Ακροδεξιά είναι η εθνική απομόνωση και η κοινωνική διάσπαση», δήλωσε ο Χόφμαν. Τα κοινοβούλια έχουν τώρα «τους πιο εθνικιστές από τους εθνικιστές», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτοί είναι οι αντίπαλοι μιας κοσμοπολίτικης, δημοκρατικής και αλληλέγγυας Ευρώπης».

Στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές κατά τις επόμενες εβδομάδες «η Ακροδεξιά πρέπει να ηττηθεί», τόνισε ο ηγέτης της DGB και πρόσθεσε: «Αυτό θα επιτευχθεί, όπου συνεργάζονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις».

Ο Χόφμαν στην ομιλία του ζήτησε ίσες συνθήκες διαβίωσης στην ανατολική και τη δυτική Γερμανία. «Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η γερμανική ενότητα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα 30 χρόνια μετά την ειρηνική επανάσταση» τόνισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χόφμαν κατέκρινε το γεγονός ότι οι εργάτες στην ανατολική Γερμανία για τις ίδιες απολαβές «πρέπει να δουλέψουν περισσότερο». Επιπλέον, μόνο το 44% των εργαζομένων στην ανατολική Γερμανία απασχολούνται με συλλογικές συμβάσεις. Ο επικεφαλής της DGB ζήτησε να δίνονται δημόσιες επιδοτήσεις και επενδυτικές ενισχύσεις μόνο σε εταιρείες που εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις.