Επικεφαλής αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι θα είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα προεδρεύσει στην 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Σερβίας – Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφιας θα συναντηθεί με το σέρβο ομόλογό του Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος θα του απονείμει το παράσημο του Τάγματος της Σερβικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά του στη φιλική διεθνή συνεργασία, τη στήριξη και βοήθεια μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και μετά την ολοκλήρωση των διμερών συναντήσεων θα ακολουθήσει συνάντηση των υπουργών των δύο κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι θα υπογραφούν τρεις διακυβερνητικές συμφωνίες, μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την ανάπτυξη των βελτιωμένων εταιρικών σχέσεων, πρωτόκολλο για την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Σερβίας και Ε.Ε. και συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για τη συνεργασία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι εργασίες της Διακυβερνητικής Συνόδου ξεκίνησαν με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Σερβίας και της Κύπρου, Ίβαν Μρκιτς και Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή και τη συνάντηση του διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Μίλαν Πέγεβιτς με το Μόνιμο Γραμματέα του Γραφείου Σχεδιασμού, Γιώργο Γεωργίου.