Εντολή στο Twitter έδωσε το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να κοινοποιεί τα δεδομένα που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση όσων αναρτούν ρατσιστικά ή αντισημιτικά μηνύματα στον ιστότοπο.
Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει η Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) και πολλές άλλες οργανώσεις, μετά την μετάδοση τον Οκτώβριο αντισημιτικών tweets στα οποία χρησιμοποιούνταν ετικέτες που αποδίδονται «ένας καλός εβραίος» και «ένας νεκρός εβραίος» (#unbonjuif και #unjuifmort).
Ο αμερικανικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης απέσυρε τα επίμαχα αυτά μηνύματα, αλλά η συζήτηση γύρω από το θέμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση κι άλλων tweet με την ετικέτα «ένας καλός μαύρος» (#unbonnoir), η οποία στις αρχές του Ιανουαρίου μετατράπηκε σε «αν ήμουν Ναζί» (#siJetaisNazi).
Οι οργανώσεις ζητούσαν να τους δοθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντακτών επίμαχων μηνυμάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης εναντίον τους ενώπιον της δικαιοσύνης.
Επίσης ήθελαν να υπάρξει ένας επαρκής μηχανισμός που θα επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το αθέμιτο περιεχόμενο μηνυμάτων, για τα οποία μπορεί να χρειάζεται να υπάρξει «απολογία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους».
Η δικαιοσύνη αποδέχθηκε και αυτό το αίτημα, δίνοντας εντολή στον αμερικανικό ιστότοπο «να θέσει σε ισχύ στο πλαίσιο της γαλλικής πλατφόρμας» έναν μηχανισμό «ορατό και με εύκολη πρόσβαση».