Για να κερδίσει η Ρουμανία την πλήρη εμπιστοσύνη του ΔΝΤ πρέπει να επιτύχει ορισμένους σημαντικούς στόχους τους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Βάρουγιαν Βοσγκάνιαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του κλιμακίου του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας που επισκέπτεται το Βουκουρέστι, είχαν θετικό αποτέλεσμα, καθώς επετεύχθη συμφωνία επί της αρχής σε καίρια θέματα που αφορούν στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η ρουμανική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει ενέργειες για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τις ενεργειακές εταιρείες (όπως η εισαγωγή της Transgaz στο χρηματιστήριο και την πορεία του πετροχημικού σταθμού Oltchim) και τη στρατηγική για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, είπε ο υπουργός.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας επισκέπτεται το Βουκουρέστι για την έβδομη και όγδοη αξιολόγηση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα που έχει συνάψει η Ρουμανία.