Σύγχυση επικρατεί για τον αριθμό των θυμάτων, αλλά και όσων απελευθερώθηκαν, κατά την σημερινή επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις κατά της ένοπλης ομάδας ισλαμιστών που έθεσε χθες υπό ομηρεία απροσδιόριστo αριθμό ξένων και ντόπιων εργαζομένων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, ως αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι.

Το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS, επικαλούμενο τοπικές πηγές, μετέδωσε ότι απελευθερώθηκαν τέσσερις ξένοι, δύο Βρετανοί, ένας Κενυάτης και ένας Γάλλος.

Σύμφωνα με άλλη τοπική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, έξι ξένοι όμηροι και 8 από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν από την αλγερινή αεροπορική επιδρομή. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι εξακολουθούν να κρατούνται ορισμένοι όμηροι και ότι 180 Αλγερινοί πολίτες κατάφεραν να διαφύγουν.

Νωρίτερα, σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας είχε μεταδώσει, επικαλούμενο έναν από τους απαγωγείς, ότι συνολικά 34 όμηροι και 15 απαγωγείς σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας.

Πληροφορίες που δέχθηκε αργότερα το ANI από φερόμενο ως εκπρόσωπο της οργάνωσης των απαγωγέων, ανέφεραν ότι 7 δυτικοί όμηροι εξακολουθούν να ζουν μετά το θάνατο δεκάδων άλλων ομήρων. «Τρεις Βέλγοι, δύο Αμερικανοί, ένας Ιάπωνας και ένας Βρετανός επέζησαν της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν αλγερινά αεροσκάφη», δήλωσε, ζητώντας από τους αξιωματούχους των εγκαταστάσεων να «προσφέρουν βοήθεια στους ομήρους που τραυματίστηκαν».

Βρετανία, Γαλλία και η Νορβηγία επιβεβαίωσαν την αλγερινή επιδρομή επιφυλασσόμενες να τοποθετηθούν όταν θα ξεκαθαρίσει η εικόνα.