«Παρατεταμένη αβεβαιότητα» που θα μπορούσε να βλάψει τον επιχειρηματικό κόσμο της Βρετανίας κινδυνεύουν να προκαλέσουν τα όποια σχέδια επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στοχεύει να επωφεληθεί των πιθανών αλλαγών στη Συνθήκη της ΕΕ για να αναδιαμορφώσει τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ των 27 χωρών-μελών.

Ο Κλεγκ είπε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως η βαθύτερη ενοποίηση θα απαιτήσει αλλαγές στη Συνθήκη και ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, όταν αυτό συμβεί, θα προκαλέσει αβεβαιότητα για το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Βρετανία.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε μία εποχή που η βρετανική οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τη χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και μία γενιά, ώστε να μην δημιουργηθεί μία μεγάλου βαθμού και παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας γιατί, κατά την άποψή μου, η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης και της εργασίας», δήλωσε ο Κλεγκ στο ραδιόφωνο του BBC.