Να υποβαθμίσει τα προβλήματα ασφάλειας που αναφέρθηκαν πρόσφατα και αφορούν στο νέο επιβατικό αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής της μονάδας παραγωγής αεροσκαφών της αμερικανικής εταιρείας.

Ο Ρέι Κόνερ δήλωσε συγκεκριμένα ότι η Boeing δεν βλέπει τίποτε το «εξαιρετικά ασυνήθιστο» για ένα νέο αεροσκάφος, και αρνήθηκε – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από την ανάθεση της παραγωγής σε εξωτερικούς συνεργάτες ή από την πολύ γρήγορη αναδιάταξη της παραγωγής.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Μάικλ Χουέρτα, γνωστοποίησε ότι μια συνολική αξιολόγηση του αεροσκάφους θα ξεκινήσει από τεχνικούς εμπειρογνώμονες στο Σιάτλ, οι οποίοι θα ερευνήσουν όλη τη διαδικασία κατασκευής του αεροπλάνου.

Η Boeing Co, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την από κοινού επανεξέταση των προβλημάτων ασφάλειας του «προβληματικού» αεροσκάφους, εκφράζοντας, παράλληλα, «πλήρη εμπιστοσύνη στον σχεδιασμό και στο σύστημα παραγωγής » του 787 Dreamliner.