Να αποφανθεί σχετικά με την θεσμική κρίση που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Κούβα επί σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, δεν παρουσιαστεί στην ορκωμοσία του που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο Καράκας, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο ηγέτης του συνασπισμού της αντιπολίτευσης. Ενρίκε Καπρίλες.

«Δεν ξέρω τι περιμένουν οι δικαστές. Επί του παρόντος, στη Βενεζουέλα, υπάρχει αναμφίβολα μια σύγκρουση συνταγματικής φύσης, πρέπει να υπάρξει διαιτησία αυτού του θεσμού σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καπρίλες.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Έβο Μοράλες θα μεταβεί την Πέμπτη στο Καράκας για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις υποστήριξης του Τσάβες.

«Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες θα μεταβεί στο Καράκας στις 10 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας η οποία ελπίζει να συγκεντρώσει εκεί τους κύριους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Υπουργός Συγκοινωνιών Αμάντα Νταβίλα.

Η κυβέρνηση του Τσάβες κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν μαζικά στο Καράκας την ίδια μέρα.