Από το μακελειό που έγινε σήμερα σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, καθώς και ο δράστης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σχολείο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εκπρόσωπος Πολ Βανς είπε ότι άλλος ένας ενήλικας έχει επίσης σκοτωθεί σε «μια άλλη σκηνή του εγκλήματος», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινήσεις.

Λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ένας αδελφός του δράστη του μακελειού βρέθηκε σήμερα νεκρός σε ένα σπίτι στο Χομπόκεν στο Νιού Τζερσεϊ.

Οι αρχές έψαξαν το σπίτι αυτό μετά το μακελειό στο Κονέκτικατ.

Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ, αναφέρει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι ο δράστης αποδεκάτισε ολόκληρη τάξη.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος, μεταδίδει το CNN. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν δεκάδες πυροβολισμούς, ενώ μερικοί ανέφεραν ότι ξεπέρασαν τους 100.

Ο δράστης, 24 ετών, ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μετέδωσε το WABC, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι περιφερόταν από τάξη σε τάξη πυροβολώντας αδιακρίτως μαθητές και δασκάλους.