Το Αύξηση της τάξεως του 5,2% στους μισθούς περίπου 500.000 εργαζομένων (εξαιρουμένων των πιλότων) του κρατικού αερομεταφορέα Lufthansa απαίτησε το συνδικαλιστικό όργανο των γερμανών δημοσίων υπαλλήλων ver.di , όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Το συνδικάτο επιπλέον εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόλυση, απαιτώντας τουναντίον την πρόσληψη μαθητευόμενων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις, που αφορούν το επόμενο 12μηνο, θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, δήλωσε.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δεν θέλησε να σχολιάσει τις απαιτήσεις του ver.di, ούτε και να αναφερθεί στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις. Αρκέσθηκε να τονίσει πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αφορούν 33.000 υπαλλήλους των υπηρεσιών εδάφους και 18.000 του προσωπικού καμπίνας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Lufthansa είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μία σημαντική απεργία των πληρωμάτων καμπίνας, με κύριο αίτημα να υπάρξουν μισθολογικές αυξήσεις. Κατόπιν μακρών διαπραγματεύσεων και την παρέμβαση της διαιτησίας, η διοίκηση και το συνδικάτο UFO κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει αύξηση 4,6% των μισθών τους για μία διετία από την 1η Ιανουαρίου.