Η δεκαετία του 1970 μόλις είχε ανατείλει και οι σταρ της ροκ ήταν – με ελάχιστες εξαιρέσεις – βουτηγμένοι στις καταχρήσεις. Τα χάπια, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ήταν στην ημερήσια διάταξη και, σε πολλές περιπτώσεις υποκαθιστούσαν τον ύπνο και το φαγητό!

Τότε, το περιοδικό Circus κυκλοφόρησε με ένα αφιέρωμα στους διάσημους σταρ της εποχής, οι οποίοι τότε ήταν γύρω στα 30. Το αφιέρωμα δεν είναι να κάνει με την καλλιτεχνική τους πορεία, αλλά με το κατά πόσο (και πόσοι από αυτούς) θα κατάφερναν να περάσουν αλώβητοι τη δεκαετία του ’70.

Τελικά, το περιοδικό δικαιώθηκε εν μέρει, καθώς τέσσερις από τους εικονιζόμενους δεν έζησαν για να δουν τη δεκαετία του ’80. Τρεις από αυτούς, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ και ο Τζιμ Μόρισον, δεν είδαν καλά-καλά τη δεκαετία του ’70. Ο Χέντριξ και η Τζόπλιν έχασαν τη ζωή τους το 1970 και ο Μόρισον το 1971. Το 1977 πέθανε ο Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ ο Τζον Λέννον έζησε τη δεκαετία του ’70, αλλά έπεσε νεκρός από τα πυρά του Μαρκ Τσάπμαν, το 1980. Ήταν και ο μόνος που δεν πέθανε από καταχρήσεις.

Οι λίστες με τους σταρ που «ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν» ήταν αρκετά «της μόδας». Και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι οι αστέρες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δικαιώσουν αυτούς που βιάζονταν να τους «θάψουν».