Οι ήρωες του κινηματογραφικού Χόμπιτ, συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι. Αυτή τη φορά δεν καλούνται να διασχίσουν τα λιβάδια και τα βουνά της Μέσης Γης, καθώς το «ταξίδι» του γίνεται… στους αιθέρες!

Όχι, δεν πρόκειται για μια νέα ταινία που «κακοποιεί» βάναυσα το έργο του Τόλκιν, αλλά για ένα βίντεο με οδηγίες ασφαλείας που δημιούργησε η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand.

Η εταιρεία έκρινε όπως φαίνεται ότι τα παραδοσιακά βίντεο είναι βαρετά, και αποφάσισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιβατών να παρακολουθήσουν τις οδηγίες ασφαλείας. Και δεδομένου ότι πρωταγωνιστές είναι όλοι οι ήρωες του Τόλκιν, μάλλον θα το πετύχει.

Στο βίντεο διάρκειας 4,5 λεπτών που μπορείτε να δείτε παρακάτω, πρωταγωνιστούν οι πιο διάσημοι χαρακτήρες του Τόλκιν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται νάνοι, χόμπιτ, μάγοι αλλά και το γκόλουμ. Επιπλέον κάνουν την εμφάνισή τους, ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον και τα δισέγγονα του Τόλκιν, Μάικ και Ρόιντ Τόλκιν.

Δείτε το βίντεο με τίτλο «Μια αναπάντεχη ενημέρωση», εμπνευσμένο προφανώς από τον τίτλο της ταινίας «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» που κυκλοφορεί το Δεκέμβριο.