Σκεπασμένο με μια μαξιλαροθήκη μέσα σε μια τσάντα χειρός ένα νεογέννητο αγοράκι, με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται, κατάφερε να αντέξει μια κρύα νύχτα στο βόρειο Τέξας, μέχρι που το άκουσε η ένοικος ενός διαμερίσματος, στην πόρτα του οποίου το είχε αφήσει η μητέρα του.

Το μωρό εγκαταλείφθηκε την περασμένη Κυριακή έξω από το σπίτι της Mihoko και του Phillip Brown, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι δυο τους αντιλήφθηκαν ότι κάτι βρισκόταν έξω από την πόρτα τους, όταν η γάτα τους άρχισε να μυρίζει έντονα την εξώπορτα του σπιτιού τους.

«Τότε άκουσα ένα θόρυβο, άνοιξα την πόρτα και είδα την τσάντα» είπε ο Phillip και συνέχισε: «Είπα στη γυναίκα μου ότι κάποιος μας άφησε ένα κουταβάκι, αλλά μετά άρχισε να κλαίει και συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα νεογέννητο μωρό».

«Προσπάθησα να το κάνω να ηρεμήσει. Τον πήρα αγκαλιά και του τραγούδησα λίγο» είπε η Mihoko στο NBC.

Σύμφωνα με νόμο του Τέξας οι μητέρες που δε θέλουν τα παιδιά τους μπορούν να τα αφήνουν έξω από νοσοκομεία, πυροσβεστικό σταθμό ή αστυνομικό τμήμα, αλλά μόνο εκεί. Αν βρεθεί η μητέρα του νεογέννητου θα της απαγγελθούν κατηγορίες για εγκατάλειψη ανηλίκου.