Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Iain Lee κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου έχοντάς τον μισή ώρα στον «αέρα» για να μη χάσει τις αισθήσεις του, μέχρι να καταφτάσουν οι διασώστες.

Ο άντρας, Chris είπε πως τον λένε, τηλεφώνησε στο βρετανικό talkRadio για να πει πως «είμαι στον δρόμο, πεθαίνω» στο Πλίμουθ. Ο Lee όχι μόνο τον κράτησε στο τηλέφωνο για να μη χάσει τις αισθήσεις του, αλλά κατάφερε και να μαντέψει από τις περιγραφές πού ακριβώς ήταν, με την παραγωγό του Kath να δίνει όλες τις πληροφορίες στις πρώτες βοήθειες και την άμεση δράση.

«Καταφέραμε να τον κρατήσουμε στον αέρα», έγραψε στο Twitter ο 45χρονος Iain της βραδινής εκπομπής «Late Night Alternative», «να πάρουμε μια περιγραφή πώς έμοιαζε και τι φορούσε και να βρούμε πού βρισκόταν, στέλνοντας το ασθενοφόρο και την αστυνομία κοντά του. Τον κράτησα στο τηλέφωνο για 30 λεπτά μέχρι που έγινε δυσκολότερο να τον καταλάβω».

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Ντέβον, Kevin Morley, τον ευχαρίστησε δημοσίως για όσα έκανε για τον άγνωστο άντρα: «Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε βοηθώντας όσους παλεύουν», σχολίασε…