Βγήκε, σήμερα, στην επίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ρίχνοντας και νέες ιδέες για να αναθερμανθεί η άτονη αμερικανική οικονομία, προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα των Δημοκρατικών εν όψει των «ενδιάμεσων» εκλογών της 2ας Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν «δείχνουν» μία ολοένα αυξανόμενη δυσπιστία των πολιτών έναντι της οικονομικής πολιτικής, που ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθετεί.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου από το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους και «ότι είναι το κόμμα των πλουσίων» και ότι «παρακωλύουν όλες τις μεταρρυθμίσεις του στο οικονομικό πεδίο».

Επίσης, ευθέως κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους «για την τρομερή οικονομική κρίση και ύφεση, που ακόμα και σήμερα παλεύουμε, για να βγούμε απ’ αυτήν».

«Η τρύπα που δημιούργησε αυτή η ύφεση στην οικονομίας μας ήταν τεράστια, δεν κλείνει όσο κι αν αναπτύσσεται η οικονομία μας αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας νέες φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη από τον Οκτώβριο κιόλας.

«Δεν θα αφήσω τη μεσαία τάξη όμηρο των Ρεπουμπλικάνων, μόνον για να θησαυρίζουν οι δισεκατομμυριούχοι», είπε.

Αποσαφήνισε ότι τελειώνουν οι φοροαπαλλαγές της εποχής Μπους για τους πλούσιους και υπενθύμισε ότι σχεδόν κάθε οικονομικό μέτρο, που η κυβέρνησή του λαμβάνει, είναι στην κατεύθυνση της πάταξης της ανεργίας.

Πράγματι, πολλοί αναλυτές εικάζουν ότι η υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ (κοντά στο 10% του ενεργού πληθυσμού) θα ρίξει τα ποσοστά των Δημοκρατικών στις προσεχείς εκλογές για το Κογκρέσο.

Σχολιάζουν, ακόμα, ότι το μήνυμα Ομπάμα είναι ότι, με την οικονομία σε τόσο άσχημη κατάσταση, «μόνον οι Δημοκρατικοί, πλειοψηφούντες εκ νέου στο Κογκρέσο, θα μπορέσουν να τερματίσουν αυτό το αρνητικό οπωσδήποτε οικονομικό σκηνικό».