Δύο διαδοχικές ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στα περίχωρα του Ναϊρόμπι με τις εργατικές κατοικίες, κοντά στη συνοικία με τις έδρες πολλών επιχειρηματικών ομίλων.

«Υπάρχει, μόνον, ελαφρά τραυματισμένος άνθρωπος, ένας αστυνομικός» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσφατα σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ πυροδότησαν βομβιστικούς μηχανισμούς στο λιμάνι της Μομπάσα, προκαλώντας τον θάνατο πολιτών.

Η Κένυα έχει τους τελευταίους 12 μήνες στείλει στρατιώτες στο έδαφος της Σομαλίας, να βοηθήσουν τη σομαλική κυβέρνηση στον πόλεμο που διεξάγει κατά των ανταρτών Σεμπάμπ, ιδίως στο παραθαλάσιο Κισμάγιου, στο Κέρας της Αφρικής. Στις 30 Σεπτεμβρίου ένα παιδί έχασε τη ζωή του από άλλη βόμβα, που πυροδότησαν οι αντάρτες, κοντά σε ναό στη συνοικία Ιστλέι.

Για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Ναϊρόμπι εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας πιθανολόγησε ότι υιοθετήθηκε η τεχνική της «διπλής» επίθεσης με βόμβες, ώστε η δεύτερη στη σειρά να προκαλέσει θύματα ανάμεσα στους περίεργους πολίτες για την πρώτη.

(Φωτογραφία αρχείου)