Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν έναν ύποπτο για τη δολοφονία ενός στρατηγού, ο οποίος είχε ηγηθεί των επιθετικών επιχειρήσεων κατά της Αλ Κάιντα στα νότια της χώρας.

«Συλλάβαμε ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία κόστισε τη ζωή στον στρατηγό Σάλεμ Άλι Κότον τον Ιούνιο», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο ύποπτος είναι «μέλος της Αλ Κάιντα» και πως πρόκειται για τον οδηγό ενός λεωφορείου που είχε οδηγήσει τους βομβιστές αυτοκτονίας στον τόπο της επίθεσης.

Ο στρατηγός Κότον, ο οποίος είχε διευθύνει την επίθεση, που είχε πραγματοποιηθεί από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου κατά ενόπλων στοιχείων της Αλ Κάιντα στις επαρχίες Αμπιάν και Σάμπουα, βρήκε τον θάνατο στις 18 Ιουνίου από επιχείρηση καμικάζι μπροστά από την κατοικία του στο Άντεν.

Η επιχείρηση υπό τις διαταγές του στρατηγού είχε θέσει τέλος στη δραστηριότητα ενός έτους και πλέον της Αλ Κάιντα σε πολλές πόλεις και κοινότητες του νότου της Υεμένης.

Μετά την ήττα τους, τα μέλη της Αλ Κάιντα έχουν διασκορπιστεί στους ορεινούς όγκους και τις περιοχές της ερήμου στα νοτιοανατολικά της χώρας