Τη μεξικάνικη μπίρα την ξέρουμε και την τιμούμε δεόντως: και ποιος δεν απολαμβάνει μια παγωμένη cerveza!
Όσο όμως κι αν προσπαθούμε να στριμώξουμε στο λεπτό στόμιο του μπουκαλιού τη φετούλα lime που τη συνοδεύει (ή το λεμονάκι, κατά τη συνήθη ελληνική πρακτική), ποτέ δεν είναι αρκετή η ποσότητα του χυμού για να την απολαύσουμε όπως πρέπει.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να πιούμε τη cerveza μας σε ένα muy auténtico στιλ και να την απολαύσουμε όπως και οι Μεξικάνοι. Αυτοί άλλωστε ξέρουν καλύτερα.
Τι θα χρειαστείτε
- 1 cerveza
- 1 lime
- σταγόνες tabasco
- σταγόνες worcestershire sauce (γούστερ σος)
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
1. Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι μέχρι τη μέση με πάγο και βάλτε μέσα τον χυμό ενός ολόκληρου lime.
2. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι (ή μπορείτε να βρέξετε το στόμιο του ποτηριού και να το πιέσετε μέσα σε ένα μπολ με αλάτι, κατά τη μεξικάνικη πρακτική), λίγες σταγόνες tabasco και μερικές σταγόνες worcestershire sauce.
3. Ανακάτεψε ελαφρά με ένα κουτάλι και ρίξε πάνω την παγωμένη μεξικάνικη μπίρα.
Κρατάτε στα χέρια σας μια αυθεντική Michelada. Ο πάγος εγγυάται ότι δεν θα μετατραπεί η cerveza σε νεροζούμι, ενώ η ικανή ποσότητα του lime τροφοδοτεί τη δροσιστική της δύναμη.
Είναι ωστόσο οι καυτερές σος που της δίνουν την ιδιαίτερα αρωματική της φύση και την απαράμιλλη γεύση της.
Όσο για το αλάτι, διασφαλίζει το γεγονός ότι δεν θα μείνετε στην πρώτη! Αν μάλιστα αρέσκεστε στα καυτερά, προσθέστε στο αρχικό μείγμα και μαύρο πιπέρι.