Νεκροί είναι τουλάχιστον 14 ισλαμιστές αντάρτες μετά από επίθεση, με πυραύλους, αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει έξι επιθέσεις μέσα σε έξι ημέρες στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν, ένα από τα προπύργια των πακιστανών Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν και τους Αφγανούς Ταλιμπάν.

Συγκεκριμένα, δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αμερικανικού αεροσκάφους στο χωριό Ντάντεϊ Νταρπαχέλ κοντά στη Μιρανσάχ, την κύρια πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν,

Ενώ λίγες ώρες αργότερα στην κωμόπολη Αμπουρ Σάγκα, ένα δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον ενός αυτοκινήτου, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες μαχητές ισλαμιστές.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξεύσει τουλάχιστον 120 πυραύλους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας χίλιους ανθρώπους, μεταξύ τους στελέχη και μαχητές των Πακιστανών και των Αφγανών Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα αλλά και πολλούς άμαχους.

Οι Ταλιμπάν ορκίστηκαν την Παρασκευή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.