Η Lucy Witchard γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της David Carroll το 2006. Της είχε πει πως έπασχε από λευχαιμία αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να τον παντρευτεί το 2011.

Το 2015 ο 35χρονος άνδρας τους ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και ζήτησε κάποια χρήματα για μια ειδική θεραπεία στις ΗΠΑ. Το υπερατλαντικό ταξίδι έγινε, όχι όμως για θεραπεία, αλλά για διασκέδαση!

Εκεί κάπου η σύζυγος άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά. Όταν επέστρεψε στο Λέστερ του είπε για τις υποψίες της, αλλά εκείνος άρχισε να αραδιάζει διάφορες δικαιολογίες.

«Μέχρι και έναν φίλο του από τη δουλειά έβαλε να με πάρει τηλέφωνο και να προσποιηθεί πως είναι γιατρός. Μετά από εκείνο το τηλεφώνημα ήξερα πως ο γάμος μας τελείωσε!», περιγράφει στο BBC η 31χρονη γυναίκα. «Εξακολουθώ να αισθάνομαι πληγωμένη και εξαγριωμένη. Μου έκλεψε τόσα πολλά από τη ζωή μου», προσθέτει.

Όπως αποδείχθηκε ο σύζυγός της έπαιζε θέατρο τόσα χρόνια χωρίς κανείς να το έχει αντιληφθεί. «Στα τέσσερα χρόνια που ήμασταν παντρεμένοι δεν με άφησε ποτέ να πάω μαζί του στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία. Μου έλεγε “σε προστατεύω από αυτό” και πως “θα γινόμουν πολύ συναισθηματική εκεί”. Όταν κάποια στιγμή αμφισβήτησα τη θεραπεία απείλησε να με αφήσει λέγοντάς μου πως η σχέση μας δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν τον εμπιστεύομαι».

Η πεθερά του, Linda Eccles δήλωσε «συντετριμμένη από τα ψέματα, την εξαπάτηση και τον εγωισμό του». «Του έδωσα 2.000 λίγες ώστε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να σώσει τη ζωή του. Ήθελα να βοηθήσω τον σύζυγο της κόρης μου που πέθαινε και να εμποδίσω το να γίνει χήρα η κόρη μου», λέει στο BBC.

Μετά το τέλος του γάμου τους, το 2015, ο Caroll μπήκε στην ομάδα ράγκμπι του Λέστερ Aylestone Athletic RFC. Και εκεί κατάφερε να τους φλομώσει στο ψέμα.
Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συνέχεια;

«Μας είπε πως οι γιατροί ανακάλυψαν ότι πάσχει από λευχαιμία. “Τον καημένο” σκεφτήκαμε, ήταν τόσο άτυχος», λέει στο BBC ο πρώην συμπαίκτης του, Jonathan Hunt. «Λυπηθήκαμε γι’ αυτόν και συχνά οι άνθρωποι του πρόσφεραν δωρεάν φαγητό και ποτό», πρόσθεσε.

Αργότερα τους είπε πως διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά και πως θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Η ομάδα οργάνωσε δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τον David καθώς δεν μπορούσε να καλύψει όλα τα έξοδα. Ανέφερε τότε πως η ασθένειά του βρισκόταν σε τελικό στάδιο και πως έπρεπε να πάει για θεραπεία στις ΗΠΑ», λέει ο πρώην συναθλητής του…

Σήμερα ο Caroll ζει στο Ruthin της Ουαλίας. Έχει καταδικαστεί σε 26 εβδομάδες φυλάκιση με αναστολή καθώς βρέθηκε ένοχος για απάτη. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσει 180 ώρες κοινωφελούς εργασίας και να πληρώσει αποζημίωση ύψους 2.000 λιρών. Παράλληλα για δώδεκα μήνες απαγορεύεται να επικοινωνήσει με την πρώην σύζυγό του και την πεθερά του…